Programa d'Estimulació Cognitiva. Ludomemo Interactiu

Ludomemo Interactiu és un programa d'exercicis multimèdia per a l'estimulació de quatre àrees cognitives bàsiques: llenguatge, memòria, atenció-percepció i càlcul, estructurat en cinc exercicis per àrea amb quatre nivells de dificultat cadascun. Tots els exercicis són aleatoris, el que possibilita la seva repetició.
El programa, tant en la seva versió online com en la instal-lable, inclou animacions, sons i tots aquells elements que fan més eficaç i atractiva la interacció amb l'usuari. Així mateix, la interfaz és molt senzilla, tant pel que fa al menu de selecció d'exercicis, com a les seccions destinades a registre de usuari o control estadístic de resultats, on apareixen les seves mitjanes generals amb gràfiques i la puntuació detallada de cada exercici (que inclou la seva data de realització).
Portem uns mesos provant el programa en diferents tallers grupals, la qual cosa ens ha permès polir i corregir diferents aspectes, i el resultat és francament bo. A diferència d'altres programes, Ludomemo Interactiu ha posat especial atenció en l'originalitat de les seves propostes, procurant també un entorn gràfic molt agradable. Un detall que podria definir la filosofia que ha guiat aquest projecte és la inclusió, en el panell frontal, d'un senzill exercici només per practicar l'ús del ratolí.
La il-lusió per millorar aquest producte ens ha portat a treure recentment Ludomemo Interactiu PC, la versió instal-lable del programa per a Windows, que a més de les característiques anteriorment esmentades, proporciona en la seva versió professional una eina molt útil per al monitor dels tallers, en incloure un panell de control d'usuaris des d'on gestionar totes les dades de cada alumne.

Per a mes informació:

© Ludomemo - Dedicats a la cura de la memòria des de 1984 - Barcelona 2011 - mapa web

Estimulació Cognitiva